Cari Dekont Yönetimi

BORÇ DEKONTU veya ALACAK DEKONT NEDİR ?

Borç Dekontu Nedir, ne amaçla kullanılır 

Borç dekontu kısaca bir işletmenin başka bir işletmeyi veya müşteriyi, belli bir nedenle borçlandırdığını gösteren belge veya işlem olarak nitelendirebilir. Borç dekontu en çok aşağıdaki amaçlar için kullanılır;

Alacak Dekontu Nedir, ne amaçla kullanılır 

Alacak dekontu kısaca bir işletmenin başka bir işletmeyi veya müşteriyi, belli bir nedenle alacaklandırdığını gösteren belge veya işlem olarak nitelendirebilir. Borç dekontunun tersi bir mantıkla işlem yapar. Alacak dekontu en çok aşağıdaki amaçlar için kullanılır;

Özetlemek gerekirse müşterinizden alacağınız var veya alacaklandırmak istiyorsanız Borç Dekontu, müşterinize borcunuz var veya borçlandıysanız Alacak Dekontu işlemi yapmanız gerekmektedir.

BORÇLU ALACAKLI CARİ NASIL OLUŞTURULUR ?

KRS v5 ile yeni oluşturacağınız carilerin önceden gelen Borç / Alacak bakiyelerini cari oluştururken belirleyebilirsiniz.

Cari Modülü altından Yeni Cari Ekle penceresine ulaşın. Cariye ait Borç / Alacak bilgisini girdikten sonra Kaydet butonuna tıklayın.

Carinizin size borcu varsa Borç bölümüne miktarı yazarız, Carinin sizden alacağı varsa Alacak bölümüne miktarı yazarız.

Cariniz Borç / Alacak fişi ile oluşturulmuştur. Hesap ekstresi aldığınızda yapılan işlem aşağıdaki gibi görünecektir.


CARİYE BORÇ DEKONTU veya ALACAK DEKONT NASIL OLUŞTURULUR ?

Yeni dekont ekleme işlemine farklı yerlerden ulaşım sağlanabilmektedir.

Yeni dekont Ekle penceresinden Borç Dekontu veya Alacak Dekontunu seçeriz. Cari bilgiler bölümünden işlem yapacağımız cariyi seçeriz. Tutar bölümünden tutarı yazarız, diğer alanlar opsiyonel olup ihtiyacınıza göre kullanabilirsiniz. Gerekli alanları doldurduktan sonra KAYDET butonu ile işlemi kaydederiz.

Kursoft cari modülü borç ve alacak dekontları yönetimi ile eğitim videosunu izleyebilirsiniz.

Exit mobile version