Hızlı Satış Ekranında Euro, Dolar, Türk Lirası İle Tahsilat İşlemi

Kursoft KRS v5 Perakende Çözümlerinde Bulunan Hızlı Satış Ekranında Euro (€), Dolar ($), Türk Lirası (₺) İle Tahsilat İşlemi

KRS v5 Hızlı Satış Ekranı bulunan paketlerimizde ( Perakende Mini, Perakende Standart, Perakende Plus ) yazılım ayarlarında ufak bir değişiklik ile Dolar, Euro ve Türk Lirası ile tahsilat yapabilirsiniz; bu yazımızda bu işlemin nasıl yapıldığından bahsetmiş olacağız.

1 – ) Bu işlemi yapabilmek için öncelikle; KRS Üst Menü > Yönetici Menüsü > Yazılım Ayarlarına ulaşırız. Daha sonra aşağıda yer alan görseldeki Kursoft Asistan ekranı üzerinden GENEL AYARLAR butonuna basarız.

 

2 – ) Bu pencere üzerinden Tahsilat Öncesi PB Seçimi parametresini Açık duruma getirip Kaydet butonu ile ilgili ayarı kaydederiz. Ayarın etkin olabilmesi için Kursoft programından çıkıp yeniden giriş yapmanız gerekmektedir.

 

3 – ) Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra Hızlı Satış Ekranı üzerinden yaptığınız satışlarda yapılan işlem tutarının karşılığı olan; yani sizin tahsil etmeniz gereken Dolar, Euro ve Türk Lirası karşılıkları ekranınızda görünecektir, tahsil etmek istediğiniz para birimini seçerek satışı tamamlayabilirsiniz.

Exit mobile version