İstisna Faturası Nedir, KRS’de Nasıl İstisna e-Faturası Kesebilirim ?

İstisna Faturası Nedir ?

KDV istisnası muafiyeti KDV Genel Uygulama Tebliğine göre zaman içerisinde değişiklikler yapılarak, istisna nedenleri artırılıp azaltılabilmektedir. Kısaca istisna bir kuruma yapılacak satışlarda KDV ödenmemesi, 0 KDV oranı ile satış veya hizmet verilmesi manasına gelmektedir.

KRS’de Nasıl İstisna e-Faturası Kesebilirim ?

KRS üst menü Fatura Modülü altında bulunan Yeni Satış Faturasına tıklayabilir veya fatura listesi üzerinden Yeni İşlem Ekle > Satış Faturası Ekle butonuna tıklayarak yeni fatura ekranına ulaşırız. Bu pencere üzerinden Fatura göndereceğimiz Cariyi ve Ürünleri seçeriz.

Cari ve ürün seçiminin ardından istisna faturası göndereceğimizden yani ürünlerin KDV oranlarının sıfır olması gerektiğinden CTRL+K kısayolu yardımı ile ürünlerimizin KDV’lerini sıfırlayarak Kaydet butonu veya klavyemizin F2 fonksiyon tuşu yardımı ile faturamızı kaydederiz.

 

Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra e-faturayı göndermek isteyip istemediğiniz sorulmaktadır, EVET HEMEN GÖNDER butonuna tıklayarak e-fatura gönderim penceresine ulaşabilirsiniz.

Ürünlerimizin KDV’si sıfır olduğundan dolayı e-arşiv faturayı gönderebilmeniz için Fatura Senaryosu İSTİSNA ( Otomatik olarak gelecektir. ) ve İstisna Kodu Seçin alanından istisna kodunu şeçim yapmanız istenmektedir, istisna kodunu seçim yaptıktan sonra Uygula ve Gönder butonuna basarak e-arşiv faturayı gönderebilirsiniz.

 

Göndermiş olduğunuz faturaya baktığınızda Fatura Tipi: İSTİSNA, Hesaplanan KDV(%0) ve fatura açıklama bölümünde seçmiş olduğunuz istisnaya bağlı olarak Vergi İstisna Muafiyet Sebebi göndermiş olduğunuz faturada yer alacaktır.

Cari Karta Özel KDV Muafiyet Parametresi makalemiz sayesinde bir cari karta KDV Muafiyeti uygulayabilirsiniz.

 

Exit mobile version