Kritik Stok Uyarı Özelliği İle Kritik Ürünlerin Stok Takibinin Gerçekleştirilmesi

Kritik Stok Uyarı Özelliği ile Kritik Ürünlerin Stok Takibinin Gerçekleştirilmesi

Stoklarımızda yüzlerce, binlerce ürünümüz olabilir ve bazı ürünlerimizi zor tedarik edebiliriz veya tedarik süresi çok uzun bir ürün olabilir, üretici iseniz üretim için olmazsa olmaz hammaddeleriniz, yarı mamulleriniz olabilir, bu ürünlerin stoklarının bitmesi işlerinizi aksatacaktır. Bu ürünlerin stoklarını manuel olarak devamlı kontrol etmekle uğraşmak dolaysıyla gereksiz bir zaman kaybı oluşturacaktır. Bu tip durumların önüne geçmek, iş yükünüzü hafifletmek için KRS’de bulunan Kritik Stok özelliğini kullanabilirsiniz.

KRS üst menü “Stok- Depo” modülünde yer alan Stok Kartları Listesi bölümüne tıklanarak mevcut stok kartlarımız görüntülenir.

Buradan Kalan Stok Uyarısı belirlemek istediğimiz Stok Kartının üzerinde sağ tuş ile Değiştir diyerek açılan pencereden Minimum Stok Seviyesi bölümüne istediğimiz stok adetini yazarız. Kaydet tuşuna basarak işlemi tamamlarız.

Daha önce mevcut stoklarımız arasında yer almayan bir ürün ise Yeni Stok Kartı bölümünden Stok Kartı oluştururken de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Gerekli ayarları yaptıktan sonra fatura irsaliye vb ekranlarda Mevcut Sütununu farklı renkle gösterilecek olup fatura altında not görüntülenecektir. Aşağıdaki görselden anlaşılacağı üzere KRS Basic ve KRS v5 Pratik ürünleri kritik stok seviyesinde olduğundan farklı renkte gösterilmiştir, KRS v5 Standart ürünü Minimum Stok Seviyesinde olmadığı için herhangi bir renklendirme yapılmamıştır.

 

Exit mobile version