Fatura & İrsaliye ModülüStok - Depo ModülüTeklif - Sipariş Modülü

Satır Açıklaması Nedir?

KRS v4 ve üstü sürümlerde satır açıklaması girerek fatura, teklif vb. belgelerde ürüne ait ek detaylara ulaşabilirsiniz.

Satır Açıklaması Nedir?

Örneğin; hizmet veren bir firmasınız, vermiş olduğunuz hizmetler farklılık gösterebiliyor, haliyle her hizmete bir stok kartı oluşturmak çok mantıklı değil; satır açıklaması sayesinde fatura içerisine eklediğiniz karta ek açıklama girebilirsiniz.

Senaryo 1 : Hizmet Bedeli isimli stok kartını faturamıza ekliyoruz, X müşterisine kestiğimiz faturada 01/01/2020 – 01/02/2020 dönemi hizmet bedeli açıklamasını giriyoruz, bu açıklama sonrası bu hizmet kartının raporunu alırken aynı stok kartında farklı açıklamalarla hizmet çıkışlarını süzebiliriz; bu sayede aynı stok kartını birçok cariye çıkış yaparken hangi cariye ne amaçla çıkış yapıldığını görebiliyoruz.

Senaryo 2 : Muhtelif ürünler satıyorsunuz, bu ürünlerinde stok takibini tek bir ürün üzerinden yapıyorsunuz ancak her satışın da detayına ulaşmak istiyorsunuz; muhtelif olarak oluşturduğunuz stok kartını çıkış yaparken satır açıklaması girerek, her satışta girmiş olduğunuz detaylara ulaşabilirsiniz.

Senaryo 3 : Satmış olduğunuz ürünlere ek bir açıklamaya ihtiyacınız var. Örneğin; ticari bir yazılım satıyorsunuz ancak bazen yıllık, bazen aylık bazen de süresiz; her bir satış metodu için ayrı stok kartı oluşturmak yerine satış esnasında satır açıklaması girerek aynı ürünü kime süresiz, kime yıllık, kime aylık sattığınızın analizini alabilirsiniz.

Satır açıklamasını nasıl kullanırım?

Fatura, Teklif, İrsaliye vb. belgelerde açıklama girmek istediğiniz satıra sağ tıklayıp “Satır Açıklaması” bölümünden ilgili satıra ek bir açıklama girebilirsiniz, tüm belgelerde satır açıklaması kısayolu F10 olup seçili satırda F10 butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Satır Açıklaması Nedir? - Kursoft Yazılım

  • Stok raporlarında satır açıklamalarına göre rapor alabilirsiniz.
  • Talep etmeniz şartıyla satır açıklamaları fatura, irsaliye ve teklif çıktılarında görünebilir.
  • Belgede satır açıklaması varsa ürün ismini görmezden gel diyebilirsiniz (Örnek : Bir belgede satır açıklaması varsa ürün sadece o belge için ürün isminin yerine satır açıklaması geçer).
  • Satır açıklamasını ürün ismiyle birlikte kullanabilirsiniz. (Örnek : Ürün İsmi – Satır Açıklaması)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu