Kullanıcı Yetkileri

Personel Yetkilendirme İşlemleri

Kursoft KRS’de Kullanıcı Yetkileri’ni kullanarak hangi personellerin hangi işlemleri yapacağını veya hangi işlemleri yapamayacağını belirleyebilirsiniz.

KRS’de kullanıcı yetkileri iki şekilde belirlenebilmektedir.

  1. Personel Grubuna göre yetkilendirme
  2. Kullanıcı yetkileri
    • Temel Yetkiler
    • Perakende Hızlı Satış Yetkileri
    • Adisyon Yetkileri

Bu yazımızda personel yetkilendirme işlemlerinden bahsediyor olacağız.

Personel yetkilendirme işlemlerini yapabilmeniz için Master Admin veya Admin yetkisine sahip bir kullanıcı olmanız gerekmektedir.
Personel Grubu Master Admin ve Admin olan kullanıcılarda tüm yetkiler bulunmakta olduğundan personel yetkilendirmesi yapılmamaktadır.

1.Personel Grubuna göre yetkilendirme

Personel Grubu Bölümünde

1.Kullanıcı: Personel Grubu Kullanıcı seçili olan kullanıcılarda Kullanıcı Yetkileri bölümündeki yetkilendirme yapılabilmektedir.

2.Personel: Bu gruba dahil kullanıcılar KRS’yi kullanmayacak maaş takibi yapmak için kullanacağınız personelleri ifade etmektedir. Bu gruba dahil kullanıcıların isimleri KRS giriş ekranında görünmemektedir.

3.Alım- Satım Personeli: Bu gruba dahil kullanıcılar programa girdiğinde doğrudan fatura modülü açılır ve diğer modüllere erişemez. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

4.Teklif Sipariş Personeli: Bu gruba dahil kullanıcılar programa girdiğinde doğrudan teklif sipariş modülü açılır ve diğer modüllere erişemez.

5.Sipariş Personeli: Bu gruba dahil kullanıcılar programa girdiğinde doğrudan sipariş modülü açılır ve diğer modüllere erişemez.

6.Garson: Bu gruba dahil kullanıcılar programa girdiğinde doğrudan Adisyon ekranı açılır ve diğer modüllere erişemez. (Sadece adisyon sürümü aktif olan lisanslar için geçerlidir.)

7.Garson- Self Servis: Bu gruba dahil kullanıcılar programa girdiğinde doğrudan Adisyon Self Servis ekranı açılır ve diğer modüllere erişemez. (Sadece adisyon sürümü aktif olan lisanslar için geçerlidir.)

8.Adisyon- Admin: Bu gruba dahil kullanıcılar programa girdiğinde doğrudan Adisyon ana ekranı açılır ve Adisyonla ilgili tüm işlemleri gerçekleştirebilirken fatura irsaliye vb işlemleri yapamaz. (Sadece adisyon sürümü aktif olan lisanslar için geçerlidir.)

9.Kasiyer: Bu gruba dahil kullanıcılar programa girdiğinde doğrudan Hızlı Satış açılır ve diğer modüllere erişemez. (Sadece Perakende sürümü aktif olan lisanslar için geçerlidir.)

10.Servis Personeli: Bu gruba dahil kullanıcılar programa girdiğinde doğrudan Teknik Servis Modülü açılır ve diğer modüllere erişemez. (Sadece Teknik Servis sürümü aktif olan lisanslar için geçerlidir.)

2.Kullanıcı Yetkileri (Temel Yetkiler)

Modül yetkilerinden hariç Personel bazlı yetkilendirme yapabilirsiniz. Örneğin bir personele fatura modülüne erişim yetkisi verirken e-fatura göndermesini engelleyebilirsiniz. Yine aynı şekilde cari modüle giriş izni verirken cari bakiyeleri görmesini engelleyebilirsiniz.

İşlem yapmasını istemediğiniz alanlardaki kutucuktaki onayı kaldırarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.


Kullanıcı Yetkileri (Perakende- Hızlı Satış yetkileri)

Buradaki yetki işlemleri sadece Perakende modülü aktif kullanıcılarda yetki sağlamaktadır.


 

Exit mobile version